Bloggen er nu en blog i bøgernes tegn!

søndag den 7. oktober 2012

Kongen der sendte paven en fugl

Martin Petersen blev eftersigende inspireret til bogen da han så hvordan man havde formået at rekonstruere Sven Estridsen ansigt ved hjælp af moderne teknologi.

Sven Estridsen var danerkonge, han levede fra ca. år 1020 til 1076, i hvilket tidsrum han nåede, at få en hel masse børn med en hel masse kvinder, at bygge en hel masse kirker i en hel masse danske byer, samt at slutte fred med den norske konge.

Bogen er meget autentisk, da den bygger på flere "interviews" med Sven selv (nedskrevet af en kirkelig ansat, der var i gang med at skrive om kirkens historie i Danmark, kort fortalt). Dertil har forfatteren benyttet den skønlitterære frihed til at få historien til at hænge sammen.

Historien foregår i nutiden og følger Sven fra han er ca. 7 år og til han dør, gennem hans tre (måske fire) ægteskaber, gennem røvertogter, øjeblikke i kirkerne og meget andet. Han var kendt som en meget høj  mand med gyldent år.

Det var en rigtig god bog, men jeg er også en sucker for historiske romaner, især dem om kongerne (både her i landet og uden for), og den var svær at lægge fra sig.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar