Bloggen er nu en blog i bøgernes tegn!

tirsdag den 26. marts 2013

Herta J Enevoldsen

Ja, så var jeg på biblioteksudsalg og faldt over en kongelig roman.. Eller, en roman om en kongelig personlighed, nærmere bestemt Leonora Christina, Christian 4. og Kirsten Munks smukke datter.
Jeg opdagede så at den var en del af en serie - og at forfatteren derudover havde portrætteret adskillige af de damer der har vandret ind og ud af danske kongelige gemakker - og strøg derfor på biblioteket, for dér at opdage at bøgerne er skrevet til læseheste på 13-14 år...

Så var det derfor de var små og tynde og letlæst!

Nå, men det gjorde ikke historien mindre interessant, og de (jeg har efterhånden læst om både Leonora Christina og om Anna Sofie Reventlow, en borgerlig pige som blev Danmarks første borgelige dronning, nemlig Frederik 4.'s anden dronning, først gift til venstre hånd, siden til højre) er skrevet i et lettilgængeligt sprog, er spændende fortalt og ikke så tykke, hvilket tit kan gøre historiske romaner uoverskuelige.

Næste mål er historien om Dyveke og Christian 2., og så har hun også skrevet om Marie Stuart af Skotland - så dem skal jeg også have læst.

Her lige et billede af Leonora Christina Ulfeldt, eftersigende sin fars yndlingsdatter, der var lukket inde i Blåtårn som kongelig fange i næsten 22 år, fordi hendes svigerinde havde set sig sur på hende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar