Bloggen er nu en blog i bøgernes tegn!

onsdag den 24. juli 2013

Dræb ikke en sangfugl

Dræb ikke en sangfugl er en af de bøger der var på listen over bøger man bør læse en gang i sit liv. Nu har jeg gjort det. Og heldigvis for det!

Dræb ikke en sangfugl er lidt tung at komme i gang med, og handlingen de første 150 sider er egentlig mest beskrivelser af dagligdagen i 1930erne. Men det er nogle fine af slagsen, set gennem pigen Spejders (hendes rigtige navn er Jean Louise) øjne. Spejder er en vild pige, der sammen  med sin bror Jem og deres sommer-ven Dill laver mange ting, som deres far får grå hår i hovedet af.

Senere bliver bogen en skildring af en race-sag, da faderen (som er sagfører) skal forsvare en sort mand, der er anklaget for voldtægt.

Bogen er rigtig fin!



Beskrivelse (fra wikipedia.org): En roman af den amerikanske forfatter Nelle Harper Lee udgivet i 1960. Romanen blev straks en succes, vandt Pulitzer-prisen og er blevet en klassiker i moderne amerikansk litteratur. Handlingen og personerne i bogen er løst baseret på forfatterens observationer af familie og naboer samt på en begivenhed, der indtraf i nærheden af hendes hjemby i 1936, da hun var 10 år gammel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar