Bloggen er nu en blog i bøgernes tegn!

lørdag den 27. juli 2013

Vanillepigen

Vanillepigen er første del af Ib Michaels trilogi.
Fortælleren er en navnløs dreng der går i børnehave. Hans søster er lammet af polio, faderen er direktør og rider jagter og moderen går derhjemme og ordner. Og så har de et lig i haven.

Liget i haven bliver drengens fortrolige, og han giver det identitet af Den Spanske Soldat. Soldaten kom til landet i forbindelse med krig, blev her og lavede et par børn på ulyksagelige piger. Soldaten hjælper drengen, og da søsteren kommer sig af sin lammelse og går til genoptræning, er det lovning om at se soldaten, der får hende til at kæmpe en brav kamp.

En fantastisk bog, der får en til at hungre efter mere. Heldigvis er det jo kun bind 1 af 3!



Beskrivelse (fra saxo.dk): En duft af et helt århundrede - fra spisekammerets vanilleposer til Viggo Rasmussens sydhavsø. En rejse ind i fortiden. Den som gemmer sig i skuffer, i glemte breve, men først og fremmest i hjernekisten. Her finder man den polioramte søster og de strålende forældre, hvis liv er magisk og fuld af trusler. Her finder manden den dreng, han engang var. I erindringen springer han lyslevende frem med sit håb og sin energi. Hjemstavn og udlængsel, den danske provins som orkanens øje, hvor eventyr fødes, og rejsen begynder

Ingen kommentarer:

Send en kommentar